• Imprimeix

Codis QR

QR

La imatge del costat, formada per una matriu de punts blancs i negres s'anomena codi QR, sigles que corresponen a l'expressió anglesa Quick Response Barcode (Codi de resposta ràpida). És un sistema que permet emmagatzemar informació mitjançant una mena de codi de barres en dues dimensions.

El codi va ser creat per la companyia japonesa Denso-Wave l'any 1994 per facilitar la classificació de peces per a automòbils. Actualment, és molt popular al Japó per transmetre informació de manera ràpida i eficaç entre un suport físic (el codi es pot col·locar sobre qualsevol objecte: un cartell, una revista o un refresc) i un dispositiu electrònic com ara el telèfon mòbil.

La informació amagada darrera un codi QR pot ser una imatge, un text, un número de telèfon, les dades d'una targeta d'embarcament o una adreça web: les possibilitats són gairebé il·limitades. Pot contenir fins a 7.089 caràcters numèrics o 4.296 alfanumèrics.

 

Denso-Wave

Història dels QR, així com els tipus i els usos.

Com es llegeix

Per llegir un codi QR cal un telèfon mòbil equipat amb càmera, al qual haurem instal·lat una aplicació que permeti desxifrar-lo.

Data d'actualització:  26.10.2016

Informació relacionada